Oktober är en rosa månad

8 oktober, 2020

Nu är årets Rosa Bandet-kampanj igång. Varje år brukar engagemanget vara stort hos privatpersoner, företag och föreningar som vill vara med och bidra till den stora insamlingen.

Ända sedan 2003 har RosaBandet-kampanjen engagerat människor i kampen mot cancer och har blivit en internationell symbol för cancerforskningens framsteg. Genom att bidra till Rosa Bandet hjälper du till att driva den svenska cancerforskningen framåt. Under åren har kampanjen samlat in 949 miljoner kronor som bidragit till cancerforskningens stora framgångar.

Kring 9000 kvinnor drabbas årligen av bröstcancer i Sverige. Sedan 2003 har Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, med hjälp av donationer från både privatpersoner och företag, samlat in pengar till forskning som hjälpt till att stärka medicinska framsteg och få en bredare kunskap om sjukdomen. Sedan 80-talet har procentandelen av de som överlever bröstcancer gått från 60 % till 80 %. En siffra Cancerfonden vill ska fortsätta öka.

First Aid Kit har skapat årets band 

I år är det systrarna Klara och Johanna i countrybandet First Aid Kit som har designat bandet och även ett armband. Bandet symboliserar hopp, kärlek och kraft. Genom att bära det visar man att man bryr sig och vi går tillsammans i kampen mot cancer. Det berättar systrarna i intervju som du kan läsa mer om på cancerfondens sida.Band och armband finns att köpa på bland annat ICA och Apotek Hjärtat.

Vill du vara med och bidra till den viktiga forskningen?

Förutom att köpa band eller armband kan du bidra genom att bland annat handla mat, apoteksvaror eller swisha valfri summa.

Rosa varor hos ICA
ICA har sedan kampanjens start varit en samarbetspartner. Hos dem hittar du ett speciellt rosa sortiment där en del av pengarna går till Cancerfonden. Det rosa sortiment består av allt från grönsaker, bär, frukt, fisk, kyckling och vegetariskt till utvalda produkter för hem och kök.

 

Apotek Hjärtat

Även hos Apotek Hjärtat hittar du särskilt utvalda, och rosa varor, där delar av intäkterna går till den viktiga forskningen.

Swish
För den som vill går det också att bidra med valfri summa genom betaltjänsten Swish. Du swishar enkelt ditt bidrag till 123 40 900 72.