Ett mysigt sparande!

31 januari, 2020

Så här i början av året är vi många som har det lite skralt i plånboken. Vi har firat massor och det har en förmåga att kosta, även om vi drar ner på klappar eller om vi kör knytis. Men att spara pengar eller att dra ner på utgifter behöver inte vara tråkigt – det kan faktiskt vara ganska mysigt. Vi har satt ihop fem tips som är både enkla och härliga.

Ta med matlåda

Det här är kanske inte något extravagant eller särskilt nytt tips, men det går att uppdatera matlåde-idén. Sätt ihop ett matlåde-gäng på jobbet eller skolan. En person lagar lunch till alla i gänget, en dag i veckan. På så sätt får du både en varierande och inspirerande matlådelunch flera gånger i veckan. Och som en bonus slipper du köpa lunch ute varje dag. 

Gå på museum

Bli inspirerad, tagen, förundrad och lär dig nya saker, eller gamla saker också för den delen. Och betala ingenting. Många av landets museer är gratis att gå in på och de innehåller fantastiska och intressanta samlingar. Dessutom har de ofta program som passar både små och stora. 

Baka bröd

Det är gott, kan vara enkelt och doftar ljuvligt! Att baka sitt eget bröd är inte bara härligt för de som får smaka, det är även ekonomiskt. Det här brödet är mörkt, sött och mumsigt.

Lyssna på en bok eller musik

En bra sak att göra när man ska spara pengar är att vara hemma. Då är det väldigt härligt att kolla på serier och filmer, lyssna på böcker eller musik. Men! Det blir lätt att man samlar på sig för många streamingtjänster och det blir lätt onödiga utgifter. Se över hur många streamingabonnemang du har och utvärdera hur många du verkligen behöver. 

Köp en miljövänlig take away-mugg

När allt är mörkt och kanske till och med blött ute så kan den där ta med-kaffen vara en näst intill livsviktig detalj för att bringa lite glans när man är på väg till jobbet. Och det här vill vi givetvis inte ta ifrån dig. Men istället för att köpa engångsmuggar varje dag så är det bättre, både för plånbok och miljön, att investera i sin egen take away-mugg som fylls på hemma. Det kan du spara nästan 10.000 kronor på om året.