Nu är det dags för återhämtning!

21 januari, 2020

Januari – nu ska vi börja träna och äta nyttigt! Nytt år, nya vanor, ja till och med ett helt nytt sunt liv väntar. Visst är det så här det brukar låta? Dock är det en sak som börjar förändras, och som experterna tror kommer öka i en allt större utsträckning. Hälsa handlar nämligen inte längre bara om mat och motion, nu tänker vi på helheten.

Vi tränar för att må bra, men även mat och sömn spelar stor roll

Förr var det träning och nya dieter som stod högt på agendan så här i början av ett nytt år. Men nu börjar fler och fler se till helheten. Vi vill fortfarande leva mer hälsosamt, men med det menar vi att stressa mindre, äta mer grönt, börja röra på oss och prioritera sömnen. Och vi vill inte längre träna bara för att bli snabba och starka, nu handlar träning lika mycket om smidighet, välmående leder och vardagsmotion. Och något som många tycket är viktigt är återhämtning – både från jobb, krav och måsten.

Den här förändringen i beteende och tankesätt går hand i hand med de diskussioner och debatter som pågår. Vi pratar om klimatförändringar och hur vi kan leva annorlunda för att bromsa effekten, men det är också stressrelaterade sjukdomar som fler och fler drabbas av som får oss tänka på värdet av att hela kroppen mår bra. Under 2019 blev Anders Hansen ett namn på mångas läppar och han pratar mycket om de positiva effekterna av motion och hur det hjälper hjärnan att stressa ned – men även att utvecklas.

Om du har hälsorelaterade nyårslöften så har vi satt ihop tre snabba tips som hjälp på vägen.  

1. Få professionell hjälp från det lokala gymmet på hur du bäst stärker din kropp. Här i Sannegården hittar du gymmet Fitness 24Seven. De som jobbar på anläggningen ger gärna tips och råd på hur du kan komma igång med träningen.

2. Byt ut några kötträtter i veckan och ät vegetariskt. På ica.se kan du beställa hem en Vego-kasse med tre inspirerande recept.

3. Utgå från dig själv och ingen annan. Vad behöver du för att må bra i kropp och huvud? Kanske att du ska skippa ett träningspass i veckan och istället läsa ett härligt magasin?